בנינו פרגולה , עיצבנו , תכננו , בנינו והשקענו לא מעט זמן וכסף. בכדי שנוכל ליהנות ממוצר איכותי לאורך שנים ארוכות , יש להעניק תשומת לב לנושא התחזוקה והשימור של הפרגולה.
ראשית , יש לאמור , פרגולה מקורה כנגד גשם , תזכה לאורך חיים ניכר באופן משמעותי לעומת כזו שאינה מקורה. לטובת הקירוי ניתן להשתמש ברעפים , יריעות איטום או קירוי פלסטי לסוגיו. גם אם לא לקחנו זאת בחשבון מראש , ולא הכנו תשתית בשיפוע מתאים לקירוי , ישנם קרויים המתאימים לשיפועים נמוכים או שניתן להוסיף תשתית שיפועים מתאימה.
מעבר לביצוע הקירוי , יש לוודא כי נקודת המגע של הקירוי עם קיר המבנה אטומה כראוי.
לכל סוג קירוי ישנו פרט איטום ייעודי לטובת העניין מפח מגולוון , פלסטיק או חומרי איטום ייעודיים.
כאשר האיטום אינו מתבצע כראוי , נוצרת חדירת מים בין הפרגולה לקיר. במקרה כזה עלולות לקרות מספר תקלות. ראשית האזור הרטוב על הקיר עלול לפתח פטרת וירוקת.
בהמשך , הפרזול שמעגן את הקורות לקיר עלול להחליד עד לדרגה של כשל מכני, ובנוסף לכך יופיעו "נזילות" חלודה לאורך הקיר. בדקו שהאיטום בוצע באופן מקצועי עם פרטי וחומרי איטום איכותיים. בצעו בדיקה אחת לכמה שנים לוודא שמערכת האיטום שלמה והאיטום אינו רופף או סדוק. אם מדובר בחומר קירוי ישן (25 שנה לרעפי חרס , 7 שנים ליריעות איטום ו- 10 שנים לקירוי פלסטי) בדקו האם הקירוי עצמו תקין , שכן הוא מתקרב לגבול העמידות שלו עפ"י הנחיות היצרנים , וייתכן כי כבר נדרש להחליפו.
לפני כל חורף , בצעו בדיקת מרזבים, אם ישנם. מרזבים נוטים להיסתם , בד"כ מעלי שלכת ,אבל יכול זה גם להיות כדור הטניס שתהיתם לאן הוא נעלם…