על כסא מספר 14 אמר לה-קורבוזייה שהוא העיצוב הטוב והמעשי ביותר שראה. עכשיו נולדה לו פרשנות חדשה, שמקבלת השראה מטכנולוגיית הייצור המקורית של הכסא
בשנת 1859 עיצב מיכאל טונט, בעליו של מפעל הכיסאות "האחים טונט", את כיסא מספר 14, הידוע גם בשם "כיסא העץ המכופף". עיצובו הנקי ומחירו הידידותי הפכו את מספר 14 להצלחה מסחררת, ובמהלך השנים הוא שמר על מעמדו והיווה מקור השראה ליצירות רבות. טונט פיתח שיטה חדשנית לכיפוף עץ בעזרת אדים, ורשם אותה כפטנט, הטכנולוגיה אפשרה ייצור של רהיטי עץ בצורניות עגולה, ללא חיבורים ומבלי לאבד כמות גדולה של חומר. על עיצובו של מספר 14 אמר האדריכל לה- קורבוזיה כי לעולם לא היה עיצוב טוב ואלגנטי יותר וכי מעולם לא נוצר מבנה מעשי ומדויק יותר.
155 שנים מאוחר יותר, מציג המעצב השוודי סטפן הולם פרשנות חדשנית לכיסא מספר 14, Branch Chair, והפך לדור חמישי של מעצבים היוצרים עיצובים בעזרת הטכנולוגיה שפיתח טונט.
בטכניקת הכיפוף בעזרת אדים מחממים את העץ לטמפרטורות גבוהות בסביבה לחה, השילוב בין חום ולחות מאפשרים לעץ להתכופף בצורות בלתי רגילות. לאחר שהעץ מתקרר ומתייבש הוא שומר על צורתו המכופפת ועל חוזקו המקורי. הולם מספר כי עיצובו של ה – Branch Chair הוא חלק ממחקר המתעסק בצמצום שנועד לזקק את הכיסא למרכיביו הבסיסיים ביותר ולצורה המתאימה ביותר לישיבה נוחה תוך כדי התייחסות לכמות חומר ולטכנולוגית ייצור מתקדמת, מאפיינים הממשיכים את הקו המנחה של כיסא מספר 14.
הולם מסביר כי למרות המראה הפשוט, הכיסא הוא בעצם אחד הכיסאות המאתגרים ביותר שקיימים כיום, הסיבה לכך היא העובדה שטכניקת הכיפוף באדים מאפשרת זמן פעולה קצר במיוחד לאחר חימום העץ. כדי להתמודד עם הבעיה יצרו שותפיו של הולם, חברת Compwood, שיטה ליצירת רצועות עץ גמישות בעזרת מכבש הידראולי המאפשרות חופש פעולה רחב יותר בזמן ייצור הכיסא. רצועות עץ אלו עשויות משכבות של עץ קשיח הדחוסות יחד בצורה של שתי וערב המאפשרת להן להתכופף בניגוד למאפיינים הטבעיים של החומר ובו זמנית לשמור על חוזק רב.