דף הבית » פודקאסט – אנשי העץ
פודקאסט הוא אחד האמצעים הטובים ביותר לצרוך תוכן ממוקד ואיכותי. האזנה לפרק פודקאסט, כמוה כהאזנה לתכנית רדיו , רק שכאן המאזין יכול לבחור את התוכן המתאים לו ואת הזמן בו יקשיב לו. הנטפליקס של הרדיו אם תרצו.
הפודקאסט "אנשי העץ" מציע תוכן וערך איכותיים לכל מי שתחום הבנייה בעץ הנו חלק מהעיסוק היומיומי שלו או מעניין ומסקרן אותו. כל פרק בנוי כך שיספק ערך מוסף למאזין לו. בכל פרק נחשף למידע , רעיונות , גישות ,ידע מקצועי ועוד שמטרתם לקדם ולבסס את תחום הבנייה בעץ בישראל.
בפודקאסט "אנשי העץ" נפגוש את האנשים שמובילים את תעשיית העץ בישראל : בעלי-מקצוע , אדריכלים , מעצבים ,תעשיינים ועוד. נשמע את הסיפורים מאחורי האנשים , נגלה את רגעי הקסם בהם בעל מקצוע וחומר נפגשים ונוצרת יצירה. נשמע סודות מקצועיים , תחזיות לעתיד הענף , מגמות , טרנדים וחידושים. נכיר את המוצרים המובילים בתחום ואת השימושים האפשריים והנכונים בהם.
אם האזנתם ואהבתם , שתפו עם חברים שימצאו בכך ערך לדעתכם. ביחד נקדם את תחום העיצוב והבנייה בעץ למקום הראוי לו, שכן השימוש בבנייה בעץ אינו רק בבנייה המסורתית , או בעיצוב העכשווי, הוא גם מגלם בתוכו את העתיד בר הקיימא של תעשיית הבנייה והעיצוב.
פרק #1 אבשלום לוי - גגות גושניים
מחלוצי העבודה עם עץ גושני בארץ. אבשלום חולק אתנו את הדרך המקצועית הארוכה שעשה, את הגישה וההתייחסות לעבודות בנייה בעץ בכלל ולגגות בפרט.
אז על מה דיברנו? על תחילת הדרך כסטודנט לתיאטרון בכלל, איך לוקחים סולם ארוך עם אופנוע, עץ גושני לעומת עץ שכבתי ומודבק, טביעת האצבע של בעל מקצוע, גילדות מקצועיות באירופה, שימור ידע ורכישת ידע בתחום, להבין את התדר של החומר וסיימנו, איך לא, עם בלדה לקבלן הגגות.
פרק #2 מיכאל רינג - טימבר פריים
האורח שלנו בפרק זה הוא מיכאל רינג, הבעלים של חברת רינג-פרו. מיכאל הוא דור שלישי למשפחה של נגרים. ביתו ובית המלאכה של מיכאל נמצאים בגוש שגב שבגליל. מיכאל מתגורר בבית שבנה במו ידיו ומשקיף מהחלון על בית האבן הגלילי הנטוש בו גר בעבר. הבית המיוחד שלו ביודפת אף זכה לכתבה וסדרת תמונות בספר על בנייה אקולוגית – בשם "הבית הרגשי" שכתבה אורלי רובינזון והופיע גם בכתבות אדריכלות ועיצוב נוספות. מיכאל מתמחה בשיטת בנייה מסורתית בסגנון טימבר פריים. אז על מה דברנו ? על לגור לבד על פיסטין באמצע הגליל, להיות דור שלישי למשפחה של נגרים, ההיסטוריה של בניית טימבר פריים, האמת של החומר, קהילת הבונים בעץ ,הערך המוסף של בעל המקצוע, על רעפים מיוחדים וטיפ קטן לבעל המקצוע המתחיל.
פרק #3 גיל גורדון - תולדות העץ והרעפים באדריכלות הישראלית
הפרק הזה הוא קצת אחר, הוא עוסק יותר בנושאים אדריכליים, היסטוריים ותאורטיים.
האורח שלנו בפרק זה הוא ד"ר גיל גורדון. גיל הוא אדריכל, היסטוריון ויועץ שימור אשר חקר לעומק את תולדות הבניה בעץ והשימוש ברעפים בבנייה בארץ ישראל ביחד ניסינו לתת תשובה לשאלה: האם רעפים הם מרכיב אותנטי באדריכלות הישראלית.
אז על מה דיברנו? מהו שימור ולמה צריכים אותו בכלל, הרעף הרומי מלפני 2,000 שנה שנמצא בארץ, ההמצאה של רעף מרסיי שכבש את העולם במאה ה-19, איך נראה אתר בנייה טיפוסי בארץ ישראל לפני 150 שנה, המנוף הארוך הראשון בארץ שהיה עשוי מתורן עץ של ספינה, מה הלך לאיבוד בדרך מהבנייה של אז לבנייה העכשווית היום, חתך הזהב ומשמעותו באדריכלות הקלאסית, מה חשוב עוד לשפר בתחום השימור בארץ וטיפ למי שרוצה לעסוק בתחום.
פרק #4 טום לוסטיג- צימר מן
הפרק הפעם מוקלט בשיחת סקייפ ולא באולפן מסודר, בגלל שהמרואיין שלנו מתגורר בגרמניה – טום לוסטיג הוא צימר-מן. לרובנו המושג הזה לא אומר הרבה, אבל בגרמניה, משמעות המילה זימר-מן היא בעל מקצוע מוסמך לבנייה בעץ. כדי לקבל תואר כזה, בעל המקצוע נדרש ללמוד 3 שנים במכללה מקצועית, לימודים תאורטיים ומעשיים, לעבור מבחנים קפדניים של משרד העבודה הגרמני ולהתנסות כשוליה עוד מספר שנים נוספות לפני שהוא יכול להכריז על עצמו בכלל כבעל מקצוע.
אז מה גרם לטום, בן קיבוץ גבע, לעזוב הכל לפני כעשור ולנסוע לגרמניה להתלמד כבעל מקצוע באומנות הבניה בעץ ומה היה המסלול המקצועי המפרך והמרתק שעבר, על כל זה ועוד בפרק זה.
אז על מה דיברנו? איך בכלל מתקבלים ללימודים מקצועיים בגרמניה, מה מסלול הלימודים, על מה ואיך נבחנים, חשיבות העבודה עם כלים ידניים, איזו הסמכה מקבלים, על מאייסטר ושוליה, הטיול המסורתי הגדול שאחרי הלימודים, על ביגוד אופייני ועל מסורת מקצועית, מעמד אנשי המקצוע בשוק העבודה הגרמני וטיפ קטן לבעל מקצוע בתחילת הדרך.