כשאנו מדברים על גגות רעפים, אי אפשר שלא לדבר על אופן הבידוד של גג הרעפים והפרטים הנכונים בביצוע שכבות הגג.
ישבנו לשיחה בנושא עם תום לוסטיג. תום הוא בן קיבוץ גבע במקור, ומזה שנים ארוכות מתגורר בגרמניה. תום עבר הכשרה מקצועית בגרמניה בכדי להיות צימרמן (ZIMMERMAN). צימרמן הוא תואר רשמי של משרד העבודה הגרמני המסמיך את בעל המקצוע לביצוע עבודות בנייה בעץ וגגות רעפים ברמה המקצועית הגבוהה ביותר. מדובר במסלול מקצועי ארוך ומפרך הכולל לימודים מעשיים, עיוניים וחניכה. למי שרוצה לשמוע על כך עוד מוזמן להאזין לפרק עם תום לוסטיג בפודקאסט אנשי העץ.
מבני עץ בגרמניה
רב המבנים בגרמניה הם מבני עץ עם גג רעפים , ומסורת הבנייה בעץ בגרמניה היא בת מאות שנים. תום שיתף אותנו באופן ביצוע הגגות בגרמניה וכיצד מיושם הבידוד בגג רעפים כזה.
הפרט האופייני של חתך גג רעפים גרמני בנוי כך:
הבידוד
בין קורות הגג מיושם הבידוד עצמו. בד"כ מנצלים את כל גובה הקורה ליישום הבידוד כך שעובי הבידוד הסופי הנו כ 10-15 ס"מ לפחות. זהו עובי משמעותי מאוד של מסה בידודית.
סוג הבידוד הוא ברב המוחלט בידוד נפחי מינרלי. מבין סוגי הבידוד לגגות רעפים שציין תום , אשר עושים בהם שימוש נרחב בגרמניה , נמצא הבידוד המינרלי של KNAUF המשווק גם בארץ ע"י עץ ועצה.
ציפוי עץ
ציפוי העץ מעל הקורות אינו דקורטיבי, וממילא אינו נראה מלמטה כיון שהוא מוסתר ע"י הבידוד. מעבר להיותו מרכיב קונסטרוקטיבי המשמש כמשטח מחבר ומקשר בין אגדי הגג מטרתו של משטח העץ הנה גם ליצור תשתית יציבה ליריעת הבידוד עליה נדבר מיד.
יריעת בידוד אטומה ונושמת
זהו אריג מיוחד בעל תכונות פיסיקליות מיוחדות המיועד במיוחד ליישום בגגות רעפים. יריעת הבידוד הנושמת מאפשרת שחרור לחות מתוך חלל הבית , אך אינה חדירה למים ולרוח במקרה של כשל ברעפים. זוהי למעשה יריעה ממברנית חזקה עמידה ובלתי קריעה, והיא מרכיב חובה בחתך הנדרש בביצוע גג רעפים עפ"י התקן הגרמני. עץ ועצה משווקת יריעת איטום נושמת לגגות רעפים של חברת LA ESCANDELLA ספרד וגם יריעת PERMO של חברת KLOBER הצרפתית.
קונטרה לטה
קונטרה לטות הנן לטות המיושמות עם כיוון הזרימה. מטרתן לאפשר חלל אוויר נוסף מתחת לרעפים המסייע מאוד במערך הכולל של בידוד הגג. בנוסף , יישומן של הקונטרה לטות עם כיוון הזרימה , מאפשר זרימה חופשית של מים ע"ג יריעת האיטום במקרה של חדירת מים.
לטות
הלטות הן השלב האחרון לפני הנחת הרעפים. תום מציין כי בשנים האחרונות החתך של הלטות השתנה. אם פעם היו משתמשים בלטות בעובי של 25 מ"מ , הרי שהיום נעשה שימוש בלטות בעובי של 40 מ"מ לפחות. הסיבה לכך היא, שגגות הרעפים היום נושאים , או יישאו בעתיד , מערכות סולאריות. מערכות אלו מוסיפות עומס לא מבוטל על הלטות , ולכן השוק הגרמני עבר לשימוש בלטות בחתך עץ גדול יותר. ראוי לציין כי גרמניה הנה אחת המדינות המובילות בעולם בשימוש באנרגיה ירוקה ויישום של פאנלים סולאריים על גגות.
בתאום עם תום צרפנו כאן חתך אופייני של גג רעפים המבוצע עפ"י התקן הגרמני לעיונכם.
0/5
(0 Reviews)